Specialized Vitamins | 3 Belangrijke redenen waarom kurkuma zo gezond is

Drie redenen waarom je kurkuma direct aan je levensstijl zou moeten toevoegen!

kurkuma Kurkuma, je hebt de naam vast wel eens gehoord of je hebt het zelfs geproefd. Het is een geel/oranje specerij dat een fantastische smaak toevoegt aan allerlei gerechten! Kurkuma komt oorspronkelijk uit India en wordt in sommige gevallen ook geschreven als curkuma of kurkumu. Daarnaast wordt er ook wel eens getwist om de uitspraak van de geelwortel, is het nu koer-koe-moe of kur-koe-ma.

Hoe dan ook, het is absoluut gezond! Het is een specerij dat wordt gewonnen uit de wortels van de plant genaamd “Curcuma Longa”. Soms noemt men het daarom ook wel geelwortel of geelwortelpoeder. De naam zegt het eigenlijk al, het ziet er geel uit. Kurkuma, of geelwortelpoeder lijkt qua kleur erg op kerrie en wordt in de Aziatische keukens ook veel gebruikt als kleurmaker van het eten.

Smaken doet kurkuma zeker wel, maar het heeft nog veel meer gezonde eigenschappen waar wij direct vrolijk van worden. Het is namelijk op veel vlakken erg goed voor het menselijk lichaam. Lees hier waarom kurkuma zo gezond voor je is!

vegan Alternative Text

1. Kurkuma werkt ontstekingsremmend

Kurkuma is gezond, in de geelwortel zit namelijk een stof genaamd curcumine, deze stof werkt als antioxidant voor het lichaam. Wat doet deze kurkuma antioxidant dan precies? Het is eigenlijk een fantastisch middel dat werkt om ontstekingen te voorkomen en het kan acute ontstekingen verhelpen, net zoals medicijnen dat kunnen.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat patiënten met artrose evenveel baat hebben bij het oraal innemen van kurkuma als ibuprofen. Kurkuma schijnt ook een zeer positief effect te hebben op ontstekingsziektes, zoals de ziekte van Crohn, artritis, Colitis Ulcerosa, maagzweren, alvleesklierontsteking en chronische oogontsteking.

Daarnaast doen het KWF en AMC al jarenlang diverse onderzoeken naar het gebruik van curcumine bij het behandelen van diverse kankersoorten.

2. Kurkuma versterkt je weerstand!

Kan jouw weerstand wel een flinke boost gebruiken? Dan kan de geelwortel kurkuma jou wel eens goed van pas komen. Is kurkuma gezond? Ja! In kurkuma zit namelijk een sterke antioxidant. Het is algemeen bekend dat antioxidanten helpen om de weerstand te verbeteren. Zo biedt het weerstand tegen vrije moleculen in het lichaam.

In feite zijn dit ongeleide projectielen in je lichaam die doen waar ze zelf zin in hebben. Door de inname van kurkuma verbeter je je weerstand en worden deze moleculen terug op hun plek gezet. Zo ben je beter bestendig tegen virussen zoals een verkoudheid of griep!

3. Kurkuma capsules versterken je lichaam én geest

Heb je wel eens gehoord van kurkuma capsules? Dit zijn in feite capsules die de stof curcumine bevatten. Middels de antioxidant curcumine kan je een hele hoop lichamelijke en geestelijke klachten aanpakken. Het geeft je trouwens ook nieuwe energie en een fit gevoel! Belangrijk om te benoemen is dat kurkuma capsules met curcumine de beste oplossing zijn voor een optimale gezondheid en met name als ontstekingsremmer.

In de capsules zitten namelijk veel meer antioxidanten dan in kurkuma poeder. Benieuwd welke effecten deze kurkuma capsules nog meer kunnen hebben op jouw gezondheid? Wij geven je hieronder een lijstje:

  • Pakt maagklachten aan
  • Zorgt voor geheugenverbetering
  • Lost spijsverteringsproblemen op
  • Behandeld depressies
  • Heelt wonden sneller
  • Maakt korte metten met huidontstekingen
  • Helpt bij reumatische klachten
  • Pakt eczeem aan 

Benieuwd of kurkuma voor jou werkt? Probeer onze Vitaminepakketten eens!

Wil jij de effecten van de kurkuma capsules met curcumine ervaren? Probeer dan onze Vitaminepakketten. Naast de capsules met curcumine krijg je dankzij onze Vitaminepakketten ook nog eens veel meer belangrijke vitamines en mineralen binnen. Heb je vragen over kurkuma of wil je meer informatie over andere vitamines? Neem dan contact op met info@specializedvitamins.nl.


Welke vitamines heb je nu wel nodig en welke niet? Daar kom je achter als je onze vitaminetest doorloopt en enkele vragen beantwoord


Ontdek onze Vitapacks en bestel ze vandaag nog!

Wil jij alles uit je gezondheid halen? Met Specialized Vitamins sluit je een ongezond gevoel helemaal uit en start je de dag extra goed! Onze supplementen bieden alle ingrediënten voor de dagelijkse vitamineboost die jij nodig hebt, én meer!

Menu