Alles over orthomoleculaire voeding - Specialized Vitamins

Ben jij al bekend met orthomoleculaire voeding?

Orthomoleculaire voeding, wat is het precies en waarom begint het steeds populairder te worden? Je hebt er misschien al eens wat over gehoord of je kent het eigenlijk nog niet. Hoe dan ook, het beschrijft het effect van diverse moleculen op het menselijk lichaam en de daarbij horende belangrijke orthomoleculaire multivitaminen! Een interessant feit als je het ons vraagt. Het is natuurlijk voor ieder individu belangrijk dat zij hun dagelijkse behoefte aan goede voedingsstoffen binnenkrijgen. Laat orthomoleculaire voeding hier nu een mooie aanvulling in zijn. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? We vertellen je er alles over! 

Wat is orthomoleculaire voeding eigenlijk?

Orthomoleculair, een woord afkomstig uit het mooie Griekenland dat eigenlijk twee betekenissen omvat. Ortho, ook wel Orthos, staat namelijk voor ‘goede of juiste’ en moleculair spreekt vrij voor zich als aanduiding van diverse moleculen. Orthomoleculair betekent dus letterlijk ‘de juiste moleculen’. Ieder individu heeft een dagelijkse portie essentiële vitaminen en mineralen nodig om gezond te blijven. Orthomoleculaire artsen en orthomoleculaire therapeuten geven daarom vaak het advies om naast reguliere voeding te starten met orthomoleculaire voeding. Dit is tegenwoordig in grotere mate aan de orde, omdat te veel mensen nog steeds niet divers en gezond genoeg eten. Dat maakt een toevoeging van orthomoleculaire voeding haast essentieel zou je zeggen.

Orthomoleculaire voeding is eigenlijk niets meer dan het starten van een gezondere leefstijl en een goede basis met de juiste vitaminen. Je eet meer gezonde vetten en haalt deze uit bijvoorbeeld vis, avocado’s, olijfolie en noten. Waarnaast je gezonde eiwitten uit paddenstoelen, gevogelte of eieren haalt. Daarbij is het vermijden van voedsel dat niets of weinig toevoegt aan je gezondheid wel een pré, denk hierbij aan vlees, rijst, aardappelen en granen. Maar wat doet orthomoleculaire voeding dan precies en waar is het goed voor? Lees snel verder.

Wat doet orthomoleculaire voeding met je lichaam?

Het klinkt als een heel interessant woord ‘orthomoleculair’, maar is het dan echt zo belangrijk voor het menselijk lichaam? Wij zeggen volmondig: JA. Orthomoleculaire geneeskunde biedt namelijk de totaalvoorziening om het lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Het houdt zich bezig met de meest essentiële zaken van je lichaam, namelijk: je hormonen, de darmflora, regeling van zuren, diverse neurotransmitters, bloedsuikers en je immuunsysteem. Het geeft je meer energie, meer balans, meer gezondheid en een betere gemoedstoestand.

Het innemen van essentiële vitaminen in de vorm van supplementen is een belangrijke aanvulling. Van groot belang is daarom, wel dagelijks je gezonde orthomoleculaire eetpatroon in balans te houden. Neem dit écht als standaard dag routine in acht voor jezelf!

Nieuwsgierig geworden naar de meest essentiële vitamines?

Ontdek onze Vitapacks en bestel ze vandaag nog!

Wil jij alles uit je gezondheid halen? Met Specialized Vitamins sluit je een ongezond gevoel helemaal uit en start je de dag extra goed! Onze supplementen bieden alle ingrediënten voor de dagelijkse vitamineboost die jij nodig hebt, én meer!

Menu